Just another WordPress.com site

>

• Το Σάββατο η ανακήρυξη των συνδυασμών • Ξεκινά η «μάχη του σταυρού»
Με την κατάθεση των συνδυασμών, που προτίθενται θα συμμετέχουν στις Περιφερειακές-Αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, στα Πρωτοδικεία της χώρας, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ώρα της κάλπης.
Στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, κατατέθηκαν συνολικά 15 δημοτικοί συνδυασμοί για τους πέντε δήμους του νομού ενώ οι τοπικοί συνδυασμοί με τους υποψηφίους που θα κατέλθουν στις Περιφερειακές εκλογές, κατατέθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας, στο Ηράκλειο, από τους επικεφαλής τους. Οι συνδυασμοί για την Περιφέρεια είναι έξι.

Δεκάδες άτομα, ως υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί ή τοπικοί, περιλαμβάνονται στις λίστες των συνδυασμών που θα περάσουν από το μικροσκόπιο της Δικαστικής αρχής, θα ελεγχθούν εάν τηρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει η εκλογική νομοθεσία και όσοι κριθούν καθ’ όλα νόμιμοι θα ανακηρυχθούν από το Πρωτοδικείο το αργότερο μέχρι το Σάββατο και θα λάβουν μέρος στις πρώτες εκλογές που χαρακτηρίζονται σταθμός για την Ελλάδα λόγω της Διοικητικής μεταρρύθμισης που επήλθε με το νομοσχέδιο «Καλλικράτης».

Για τον μητροπολιτικό Δήμο Ρεθύμνου, κατατέθηκαν πέντε συνδυασμοί. Εκτιμάται ότι θα ανακηρυχθούν και οι πέντε αν και η φημολογία που επικρατούσε χθες ήταν ότι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός εκλογών κάποιοι εξ αυτών. Νομικοί κύκλοι όμως επεσήμαιναν ότι και οι επίφοβοι συνδυασμοί πληρούν τις προϋποθέσεις έστω και στον μικρότερο δυνατόν βαθμό. Ο λόγος για τους συνδυασμούς των κυρίων Νίκου Νίνου και Κώστα Μαθιουδάκη οι οποίοι έφτασαν στο Πρωτοδικείο λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, στην εκπνοή της προθεσμίας δηλαδή, και κατέθεσαν τους σχετικούς φακέλους.
Από την ανάγνωση του καταλόγου των ονομάτων που περιλαμβάνουν, γίνεται ορατή η δυσκολία που αντιμετώπισαν να συμπληρώσουν πλήρη συνδυασμό. Πολλά τοπικά διαμερίσματα δεν εκπροσωπούνται ενώ και όπου εκπροσωπούνται ο αριθμός των υποψηφίων είναι ο ελάχιστος που ορίζει ο «Καλλικράτης», αν και οι ίδιοι διέρρεαν το προηγούμενο διάστημα ότι έχουν πολύ μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων υποψηφίων. Κάτι τέτοιο τελικά δεν επιβεβαιώθηκε κι εκείνο που απομένει είναι να ανακηρυχθούν οι συνδυασμοί τους ως έγκυροι.
Το χαρακτηριστικό όλων των συνδυασμών και του μητροπολιτικού δήμου και των υπολοίπων είναι η «πολυχρωμία» ή πολυσυλλεκτικότητα τους σε ό,τι αφορά την κομματική προέλευση των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων. Μπορεί οι επικεφαλής τους να έχουν συγκεκριμένη κομματική ταυτότητα ωστόσο τα πρόσωπα που επέλεξαν για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια τους είναι όλων των παρατάξεων έτσι ώστε δικαιολογημένα να αυτοπροσδιορίζονται οι υποψήφιοι δήμαρχοι ως ανεξάρτητοι.
Να σημειωθεί ότι επίσημα στήριξη από κόμματα έχουν μόνο ο Γιώργος Μαρινάκης από το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Νίνος από την Ν.Δ.
Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ (σελ.11) με την παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων Ρεθύμνου, του συνδυασμού του Σταύρου Αρναουτάκη, έκλεισε και τυπικά ο κύκλος της ανακοίνωσης όλων των υποψηφιοτήτων και επίσημα αρχίζει η μάχη του σταυρού.
(Αναλυτικά οι υποψήφιοι όλων των συνδυασμών του νομού στο ειδικό ένθετο των «Ρ.Ν.»).

Αναδημοσιευση Απο Ρεθεμνιωτικα Νεα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: